ÖNEMLİ DUYURU!
28 Eylül 2022

Bilindiği üzere MHRS sistemi vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri ve aile hekimlerine Alo182 arayarak canlı operatörlerden, web üzerinden ya da MHRS mobil uygulamasından kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir sistemdir. Ancak MHRS sistemi üzerinden randevu aldığı halde hastaneye gelmekten vazgeçen vatandaşlarımız azımsanmayacak şekilde bir yekün oluşturmaktır. Bu durum randevu sistemlerinin dolmasına ve diğer hastalarımızın randevu almasına mani olmaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişim konusunda oldukça sıkıntılar yaşanmaktadır.  MHRS sistemi üzerinden randevu alıpta bir sebeple vazgeçen hastalarımız için iptal işlemlerinin nasıl yapılacağına dair aşağıdaki yazıyı dikkatlice okuyup diğer hastaların mağdur olmaması için randevu iptal işlemlerini gerçekleştirmeleri önemle rica olunur. MHRS RANDEVU İPTAL ETME NASIL YAPILIR? MHRS sistemi üzerinden aldığınız randevuyu son 15-20 dakikaya kadar iptal edebilirsiniz. MHRS Randevunuzu iptal etmek için önce MHRS randevu sayfasından TC kimlik numaranızı ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor. http://hastanerandevu.gov.tr adresinden randevu al bölüme girdiğinizde, Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki "Randevu Geçmişi" kısmından randevularınızı görebilir, iptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafındaki "İPTAL ET" butonuna basmak sureti ile randevunuzu iptal edebilirsiniz. ALO 182 çağrı merkezimizi arayarak da bilgi güvenliği kapsamında sorulan sorulara doğru cevap vermeniz halinde randevu iptal işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.